nieuws

Miljardenbod opkopermijnbouwer

bouwbreed Premium

Het Amerikaanse kopermijnbouwbedrijf Freeport-McMoran heeft een bod gedaan van 25,9 miljard dollar (20,2 miljard euro) op zijn grotere rivaal Phelps Dodge. Met een overname moet het grootste beursgenoteerde kopermijnbouwbedrijf ter wereld ontstaan. Het bod van Freeport past in de fusiegolf die de mijnbouwsector momenteel in zijn greep heeft. Veel mijnbouwers willen sectorgenoten inlijven om zo hun reserves te vergroten. Naar metalen als koper is op dit moment veel vraag, vooral uit sterk groeiende economieën als China.

Het Amerikaanse kopermijnbouwbedrijf Freeport-McMoran heeft een bod gedaan van 25,9 miljard dollar (20,2 miljard euro) op zijn grotere rivaal Phelps Dodge. Met een overname moet het grootste beursgenoteerde kopermijnbouwbedrijf ter wereld ontstaan. Het bod van Freeport past in de fusiegolf die de mijnbouwsector momenteel in zijn greep heeft. Veel mijnbouwers willen sectorgenoten inlijven om zo hun reserves te vergroten. Naar metalen als koper is op dit moment veel vraag, vooral uit sterk groeiende economieën als China.

Reageer op dit artikel