nieuws

Man komt om op bouwplaats Nuon

bouwbreed Premium

Een 49-jarige Poolse bouwvakker is afgelopen zaterdag om het leven gekomen bij hijswerkzaamheden in de Nuon-centrale aan de Hemweg in Amsterdam. Het ongeval gebeurde tijdens de bouw van een rookgaszuiveringsinstallatie van de energieleverancier. Tijdens het hijsen van bouwmaterialen is een staalkabel gaan slingeren. De kabel raakte het hoofd van de man.

Een 49-jarige Poolse bouwvakker is afgelopen zaterdag om het leven gekomen bij hijswerkzaamheden in de Nuon-centrale aan de Hemweg in Amsterdam. Het ongeval gebeurde tijdens de bouw van een rookgaszuiveringsinstallatie van de energieleverancier. Tijdens het hijsen van bouwmaterialen is een staalkabel gaan slingeren. De kabel raakte het hoofd van de man.
De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeluk. De werkzaamheden op de plek van het ongeval zijn voorlopig stilgelegd. Het slachtoffer was in dienst van een onderaannemer.

Reageer op dit artikel