nieuws

Maastricht bouwt duur zwembad met sporthal

bouwbreed Premium

Maastricht krijgt, als de raad akkoord gaat, een nieuw zwembad bij MVV-stadion De Geusselt. Uit verstuurd voorstel van het college van B en W blijkt dat de nieuwbouw voor het zwembad 21 miljoen euro gaat kosten. Daarbij komen nog de kosten van ruim 3 miljoen voor de sporthal.

Maastricht krijgt, als de raad akkoord gaat, een nieuw zwembad bij MVV-stadion De Geusselt. Uit verstuurd voorstel van het college van B en W blijkt dat de nieuwbouw voor het zwembad 21 miljoen euro gaat kosten. Daarbij komen nog de kosten van ruim 3 miljoen voor de sporthal.
Het nieuwe zwembad wordt een doelgroepen-, verenigingen- en familiebad. Tevens is er voorzien in een buitenbad met ligweide.
Het nieuwe zwembad is afgestemd op een gebruik door 360.000 tot 390.000 bezoekers per jaar en wordt eind 2010 opgeleverd. De sporthal wordt gekoppeld aan het nieuwe zwembad. Dit levert naar verwachting 75.000 euro per jaar aan besparingen op in de exploitatiesfeer door middel van gezamenlijk beheer en gebruiken van onder meer vergaderruimten, kleed- en doucheruimten en horeca-faciliteiten.
De gemeente heeft al een dekking voor het zwembad van 15 miljoen euro en zoekt naar subsidies voor de resterende 6 miljoen. De gemeenteraad hakt op 19 december de knoop door. Ontwerpen en aanbesteden volgen de komende twee jaar, de bouw zelf begint in 2009.

Reageer op dit artikel