nieuws

Lindab terug aan Zweedse beurs

bouwbreed

Het Zweedse bouw- en materialenconcern Lindab keert terug naar de beurs. Grootaandeelhouder Ratos – een investeringsmaatschappij – heeft de afgelopen vijf jaar sinds de afnotering een grootscheepse herstructurering doorgevoerd en via acquisities diverse bedrijven aan het concern toegevoegd. Gezien de positieve resultaatontwikkeling is volgens Ratos nu de tijd rijp voor een herintroductie. Over de eerste negen maanden van het lopende jaar steeg het operationele resultaat in vergelijking met dezelfde periode in 2005 van 43 miljoen euro naar 76 miljoen euro.

Het Zweedse bouw- en materialenconcern Lindab keert terug naar de beurs. Grootaandeelhouder Ratos – een investeringsmaatschappij – heeft de afgelopen vijf jaar sinds de afnotering een grootscheepse herstructurering doorgevoerd en via acquisities diverse bedrijven aan het concern toegevoegd. Gezien de positieve resultaatontwikkeling is volgens Ratos nu de tijd rijp voor een herintroductie. Over de eerste negen maanden van het lopende jaar steeg het operationele resultaat in vergelijking met dezelfde periode in 2005 van 43 miljoen euro naar 76 miljoen euro.
De nettoomzet groeide met 25 procent naar 606 miljoen euro. Lindab’s kernbedrijvigheid is de levering van complete ventilatiesystemen, profielen en componenten. In Nederland gaat het daarbij om deuren van allerlei aard, bv. voor loodsen en garages.

Reageer op dit artikel