nieuws

Laserstraal detecteert vervuiling smeermiddel

bouwbreed Premium

Zelf de kwaliteit controleren van bijvoorbeeld smeermiddelen. Daarvoor biedt Parker Hannifin de Icount BS aan. Het instrument detecteert met een laserstraal eventuele vervuiling in smeermiddelen. De metingen voldoen aan onder meer ISO 11171/11943 en ISO 4402.

Zelf de kwaliteit controleren van bijvoorbeeld smeermiddelen. Daarvoor biedt Parker Hannifin de Icount BS aan. Het instrument detecteert met een laserstraal eventuele vervuiling in smeermiddelen. De metingen voldoen aan onder meer ISO 11171/11943 en ISO 4402.
De BS meet deeltjes van 4 tot 70 micrometer. De resultaten verschijnen op een aanraakscherm. Via dit scherm wordt het toestel ook ingesteld. De gegevens kunnen in een usb-stick worden opgeslagen. De BS meet de mate van vervuiling in een standaard meetfles.
Om te voorkomen dat vervuiling uit de omgeving in de fles komt, staat de inhoud onder druk. De constructie voorkomt dat vervuiling van de ene meetfles op de andere terecht komt. De testen nemen circa 15 seconden in beslag.

Reageer op dit artikel