nieuws

Kabinet neemt nog deze week besluit over taskforce dijken

bouwbreed Premium

Het kabinet wil een taskforce instellen die zich gaat richten op de overstromingsrisico’s voor Nederland. Jan Franssen (VVD), Commissaris van de koningin in Zuid-Holland is gevraagd voorzitter van de werkgroep te worden. Het kabinet zal naar verwachting vrijdag een besluit nemen over de komst van de werkgroep.

Het kabinet wil een taskforce instellen die zich gaat richten op de overstromingsrisico’s voor Nederland. Jan Franssen (VVD), Commissaris van de koningin in Zuid-Holland is gevraagd voorzitter van de werkgroep te worden. Het kabinet zal naar verwachting vrijdag een besluit nemen over de komst van de werkgroep.
De taskforce moet de bestaande veiligheidsscenario’s beoordelen op hun effectiviteit in het geval van grootschalige overstromingen.
De ramp door de orkaan Katrina in de VS in 2005 was voor het kabinet de aanleiding deskundigen op het gebied van waterbeheer aan het werk te zetten.

Reageer op dit artikel