nieuws

Italianen halen Dyckerhoff van beurs

bouwbreed Premium

De Italiaanse grootaandeelhouder Buzzi Unicem wil het Duitse bouwstoffenconcern Dyckerhoff van de beurs halen. De onderneming uit Wiesbaden is voor 55,6 procent eigenaar van de Nederlandse Cement Deelnemingsmaatschappij.

De Italiaanse grootaandeelhouder Buzzi Unicem wil het Duitse bouwstoffenconcern Dyckerhoff van de beurs halen. De onderneming uit Wiesbaden is voor 55,6 procent eigenaar van de Nederlandse Cement Deelnemingsmaatschappij.
Buzzi biedt 40 euro op de stamaandelen en 37,50 euro op de voorkeursaandelen. Doel is tenminste 95 procent van de aandelen te bemachtigen. Buzzi heeft Dyckerhoff al voor 78,6 procent in handen.
Het bouwstoffenconcern uit Wiesbaden boekte vorig jaar een omzet van 1,3 miljard euro. Het bedrijf telt 7700 medewerkers.

Reageer op dit artikel