nieuws

Industrion opent Technolab voor jeugd

bouwbreed Premium

kerkrade Industrion in Kerkrade heeft zijn ‘Technolab’ geopend waar kinderen van 10 tot 13 jaar kennis kunnen maken met de metaalindustrie. De attractie van het vroegere mijnbouwmuseum is het resultaat van samenwerking tussen Industrion en partijen uit metaalindustrie en beroepsonderwijs. Doel is kinderen vroeg kennis te laten maken “met de veelzijdigheid van deze sector”. Hierdoor “worden zij wellicht gestimuleerd in de toekomst te kiezen voor een afwisselende baan in de metaal”, stelt Industrion in een toelichting. Minister Van der Hoeven (onderwijs) verrichtte de opening.

kerkrade Industrion in Kerkrade heeft zijn ‘Technolab’ geopend waar kinderen van 10 tot 13 jaar kennis kunnen maken met de metaalindustrie. De attractie van het vroegere mijnbouwmuseum is het resultaat van samenwerking tussen Industrion en partijen uit metaalindustrie en beroepsonderwijs. Doel is kinderen vroeg kennis te laten maken “met de veelzijdigheid van deze sector”. Hierdoor “worden zij wellicht gestimuleerd in de toekomst te kiezen voor een afwisselende baan in de metaal”, stelt Industrion in een toelichting. Minister Van der Hoeven (onderwijs) verrichtte de opening.

Reageer op dit artikel