nieuws

‘Hypotheekrenteaftrek afschaffen desastreus’

bouwbreed

Maar liefst 78 procent van de woningbezitters en woningzoekenden verwacht dat de woningmarkt instort als de hypotheekrente wordt afgeschaft. Dit blijkt uit onderzoek van de Landelijke Makelaars Vereniging.

Maar liefst 78 procent van de woningbezitters en woningzoekenden verwacht dat de woningmarkt instort als de hypotheekrente wordt afgeschaft. Dit blijkt uit onderzoek van de Landelijke Makelaars Vereniging.
Als er gesleuteld wordt aan de hypotheekrenteaftrek dan heeft dat desastreuze gevolgen. Bij volledige afschaffing verwacht 6 op de 10 ondervraagden dat ze in financi ë le problemen komen. Voor starters wordt het onmogelijk om nog een woning te kopen, meent 8 op de 10.
Nog iets meer van de ruim 9200 ondervraagden vindt dat de overheid meer woningen voor starters zou moeten bouwen in plaats van te praten over het afschaffen van hypotheekrenteaftrek. Eenzelfde aantal respondenten is van mening dat huizenbezitters bij de PvdA slecht af zijn.
Ruim 40 procent geeft aan dat hun stemgedrag bij de komende verkiezingen afhangt van het standpunt dat een partij heeft over de hypotheekrenteaftrek.
De resultaten van dit onderzoek zullen morgen worden gepresenteerd aan de woordvoerders van de drie grote partijen tijdens het Nationaal Sym posium Makelaardij.

Reageer op dit artikel