nieuws

Hochtief noteert82ste pps-school

bouwbreed Premium

Hochtief heeft in Groot-Brittannië een publiek-privaat werk binnengehaald ter waarde van 220 miljoen euro. Nabij Manchester neemt de Duitse bouwer de financiering, bouw en beheer op zich van twee scholen.

Hochtief heeft in Groot-Brittannië een publiek-privaat werk binnengehaald ter waarde van 220 miljoen euro. Nabij Manchester neemt de Duitse bouwer de financiering, bouw en beheer op zich van twee scholen.
Hochtief-dochter Solutions voert het project in Salford uit samen met investeringsmaatschappij NIBC. Beide hebben in de projectmaatschappij de helft van de aandelen.
Voor de nog deze maand te beginnen werkzaamheden is 53 miljoen euro vrijgemaakt. In september 2008 zullen de scholen met een gezamenlijk vloeroppervlak van 18.000 vierkante meter de eerste leerlingen kunnen ontvangen. Na oplevering blijft de projectmaatschappij een kwart eeuw verantwoordelijk voor de scholen.
Hochtief heeft pps-contracten voor 82 scholen met in totaal 45.000 leerlingen in portefeuille. De scholen bevinden zich in Duitsland, Groot-Brittannië en Ierland.

Reageer op dit artikel