nieuws

Heidelberg Cement voert omzet op met 19 procent

bouwbreed Premium

Heidelberg Cement heeft in het derde kwartaal zijn omzet met 19 procent opgevoerd tot 2,6 miljard euro. De winst voor belastingen steeg naar 522 miljoen euro.

Over de eerste negen maanden van het jaar hebben de Heidelbergers een omzet weggezet van 6,9 miljard euro. In dezelfde maanden vorig jaar reikte de polsstok van het concern niet verder dan 5,7 miljard euro. Als winst voor belastingen noteert de onderneming na negen maanden 790 miljoen euro. Op hetzelfde meetpunt vorig jaar bedroeg het resultaat 438 miljoen euro.
De afzet van cement en klinkers groeide in het eerste driekwart van het jaar met 14,3 procent tot 58,8 miljoen ton. Als de consolideringseffecten buiten beschouwing worden genomen, blijft nog altijd een toename over van 8,9 procent. De sterkste groei is te zien in Europa. Ook de regio Azië/Afrika zit in de lift. Noord-Amerika daarentegen kampte in het derde kwartaal met een afnemende vraag.
De vraag naar transportbeton nam met 12 procent toe tot 23 miljoen kuub. De afzet van toeslagstoffen steeg met 14 procent tot 76,6 miljoen ton.
Het aantal medewerkers van Heidelberg Cement nam dit jaar met 1400 toe tot 43.000. In Azië en Europa – waar het concern de moeder is van ENCI en Mebin – wordt nog steeds gesaneerd. Uitbreiding van de personele sterkte vond dankzij aankopen vooral plaats in Kazachstan en de Oekraïne.

Oost-Europa

In het spoor van de aantrekkende economie staan in Europa de tekenen weer op groei. De vraag trekt vooral aan in Oost-Europa, uitgezonderd Tsjechië. In de Benelux, Zweden en Duitsland nam de afzet duidelijk toe. In Europa steeg de afzet van cement en klinkers in de eerste driekwart van het jaar met 18,8 procent tot 29,5 miljoen ton. Zonder aankopen blijft een groei over van 10,3 procent. De omzet steeg in Europa met 21,6 procent tot 3,1 miljard euro.

Reageer op dit artikel