nieuws

Harderwijk vernieuwt bestaand koopcentrum

bouwbreed Premium

De gemeente Harderwijk steekt samen met Rodamco Europe en projectontwikkelaar Lingotto Vastgoed ruim 12 miljoen euro in de vernieuwing van het winkelcentrum in de wijk Stadsdennen.

De gemeente Harderwijk steekt samen met Rodamco Europe en projectontwikkelaar Lingotto Vastgoed ruim 12 miljoen euro in de vernieuwing van het winkelcentrum in de wijk Stadsdennen.
Het bestaande winkelcentrum wordt gemoderniseerd en uitgebreid met een nieuw winkelcomplex. In totaal krijgt het vernieuwde centrum straks 6000 vierkante meter winkeloppervlak. Boven de nieuwe winkels is plaats voor de realisatie van zo’n vijftig appartementen. Daarnaast maken herinrichting van omliggende terreinen en de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen deel uit van het plan. Naar verwachting begint de bouw in 2008.
Twee jaar geleden lag er al een plan klaar om het winkelcentrum te vernieuwen. Gemeente en eigenaar Rodamco konden toen geen overeenstemming bereiken over de financiering van het plan. Projectontwikkelaar Lingotto kreeg vervolgens de opdracht een financieel haalbaar plan op te stellen. Deze week is overeenstemming bereikt tussen de betrokken partijen.
Stadsdennen is een wijk die gebouwd is in de jaren zestig van de vorige eeuw. Er wordt al jaren gewerkt aan plannen voor herstructurering van de wijk. In Stadsdennen-Oost maken oude flats plaats voor zo’n 400 nieuwe woningen.

Reageer op dit artikel