nieuws

‘Goedkoop lenen voor energiebesparingen’

bouwbreed Premium

Wie maatregelen voor energiebesparing wil treffen, moet daarvoor tegen een lage rente geld kunnen lenen bij een fonds. Staatssecretaris Van Geel (milieu) vindt dat het fonds – dat moet worden gevuld door Rijk en derden – er volgend jaar moet komen. Het Rijk zou er 25 miljoen euro in moeten stoppen, andere partijen het dubbele.

Wie maatregelen voor energiebesparing wil treffen, moet daarvoor tegen een lage rente geld kunnen lenen bij een fonds. Staatssecretaris Van Geel (milieu) vindt dat het fonds – dat moet worden gevuld door Rijk en derden – er volgend jaar moet komen. Het Rijk zou er 25 miljoen euro in moeten stoppen, andere partijen het dubbele.
Van Geel ziet het fonds als een van de maatregelen om vooral in bestaande woningen meer energiebesparende maatregelen te treffen. “Er gebeurt nu weinig terwijl de doelstellingen steeds hoger worden. Je moet daarom kijken wat je kunt doen met bestaande woningen.”
Van Geel lanceerde zijn voorstel afgelopen week tijdens een bezoek aan Overijssel in het teken van duurzame ontwikkeling. De provincie maakte daarbij bekend dat ze volgend jaar 1 miljoen euro extra uittrekt voor investeringen in duurzame ontwikkelingen. De provincie wil zelf ook gaan kijken naar manieren energiebesparing in bestaande woningen te bevorderen.
Daarnaast zet de provincie in op de bevordering van duurzame kwaliteit in de bouw en diverse stimuleringsregelingen voor duurzaam ondernemen en innovatie.

Reageer op dit artikel