nieuws

Goed jaar voor Franseopenbare werken

bouwbreed Premium

De markt voor openbare w erken in Frankrijk groeit dit jaar met 4,5 procent. In totaal zal er in dit segment daardoor zo’n 37 miljard euro worden omgezet. Voor volgend jaar verwacht de Fédération nationale des Travaux Publics (FNTP) echter een afzwakking naar hooguit twee procent groei.

De markt voor openbare w erken in Frankrijk groeit dit jaar met 4,5 procent. In totaal zal er in dit segment daardoor zo’n 37 miljard euro worden omgezet. Voor volgend jaar verwacht de Fédération nationale des Travaux Publics (FNTP) echter een afzwakking naar hooguit twee procent groei.
” De volumes aan door de bedrijven gerealiseerd werk zijn vooral in het eerste halfjaar fors toegenomen. Met name de maanden mei en juni waren buitengewoon gunstig”, aldus de federatie na een enquête onder de aangesloten bedrijven. Ook de opdrachtenboeken zijn over het algemeen goed gevuld. Gemiddeld hebben de ondernemingen voor 5,5 maanden werk in portefeuille. ”Alle lichten staan op groen. Dit wordt opnieuw een mooi beeld na acht jaren groei” aldus voorzitter Patrick Bernasconi. Hij wijst daarbij ook op het feit dat Frankrijk volgend jaar nieuwe burgemeesters en gemeenteraden kiest, wat in de aanloop meestal leidt tot grote i nvesteringen in nieuwe werken om de kiezer gunstig te stemmen. Volgend jaar zal de groei echter afnemen tot hooguit twee procent, het laagste niveau in vier jaar. ”De markt komt daarmee nog altijd uit o p 38 miljard euro.”

Reageer op dit artikel