nieuws

Gebouw met gaten

bouwbreed

Gebouw met gaten

In Amsterdam Geuzenveld wordt de laatste hand gelegd aan het appartementencomplex Parkrand dat in opdracht van woningcorporatie Het Oosten is gebouwd. Een opvallend gebouw vanwege de grote gaten. Het ontwerp is van architect Jacob van Rijs van architectenbureau MVRDV dat eerder gebouw Oklahoma in Osdorp en de Sildodam in het Amsterdamse Westelijk Havengebied ontwierp. De ‘gaten’ in het gebouw zijn eigenlijk een soort binnenpleinen tussen vijf torens die aan de boven- en onderkant met elkaar zijn verbonden. Ook bieden ze een doorzicht naar het naastgelegen Eendrachtspark. Parkrand bestaat uit 193 appartementen variërend in grootte van 87 tot 132 vierkante meter. De aannemer is Ballast Nedam Bouw Midden. Op de foto leggen medewerkers van dakdekkersbedrijf Patina de laatste hand aan het dak. Eind van het jaar moet het gebouw klaar zijn..

In Amsterdam Geuzenveld wordt de laatste hand gelegd aan het appartementencomplex Parkrand dat in opdracht van woningcorporatie Het Oosten is gebouwd. Een opvallend gebouw vanwege de grote gaten. Het ontwerp is van architect Jacob van Rijs van architectenbureau MVRDV dat eerder gebouw Oklahoma in Osdorp en de Sildodam in het Amsterdamse Westelijk Havengebied ontwierp. De ‘gaten’ in het gebouw zijn eigenlijk een soort binnenpleinen tussen vijf torens die aan de boven- en onderkant met elkaar zijn verbonden. Ook bieden ze een doorzicht naar het naastgelegen Eendrachtspark. Parkrand bestaat uit 193 appartementen variërend in grootte van 87 tot 132 vierkante meter. De aannemer is Ballast Nedam Bouw Midden. Op de foto leggen medewerkers van dakdekkersbedrijf Patina de laatste hand aan het dak. Eind van het jaar moet het gebouw klaar zijn..

Reageer op dit artikel