nieuws

Flinke tegenvaller voor Fries waterschap

bouwbreed Premium

Het Friese waterschap Wetterskip Fryslân heeft opnieuw een flinke financiële tegenvaller. In juli werd al bekend dat het schap 200 miljoen euro nodig heeft om 600 kilometer ‘vergeten’ oevers en kaden op te knappen. Daar komt nu een tegenvaller van 250 miljoen euro overheen, aldus het grootste Nederlandse waterschap.

Het Friese waterschap Wetterskip Fryslân heeft opnieuw een flinke financiële tegenvaller. In juli werd al bekend dat het schap 200 miljoen euro nodig heeft om 600 kilometer ‘vergeten’ oevers en kaden op te knappen. Daar komt nu een tegenvaller van 250 miljoen euro overheen, aldus het grootste Nederlandse waterschap.
De waterbeheerder had berekend dat in de periode 2000-2016 oevers en kaden over een lengte van 1000 kilometer zouden moeten worden opgeknapt. Na een nieuwe berekening dit jaar kwam daar 600 kilometer bij. Het aantal kilometers is echter blijven groeien en de teller staat inmiddels op bijna 2000.
Wie de tegenvaller van in totaal bijna een half miljard euro moet betalen wil het waterschap pas maandag bekendmaken.

Reageer op dit artikel