nieuws

Europa stuwt omzet kabelproducent TKH

bouwbreed Premium

De omzet van TKH, het voormalige Twentse Kabel, is in het derde kwartaal van 2006 met meer dan een kwart gestegen naar 169 miljoen euro. De volumegroei dankt de producent van kabels met name aan de aantrekkende markt in Oost- en West-Europa. Daarnaast zorgen nieuwe producten voor een groter volume.

De omzet van TKH, het voormalige Twentse Kabel, is in het derde kwartaal van 2006 met meer dan een kwart gestegen naar 169 miljoen euro. De volumegroei dankt de producent van kabels met name aan de aantrekkende markt in Oost- en West-Europa. Daarnaast zorgen nieuwe producten voor een groter volume.
“Door de sterk verbeterde bezettingsgraad in het normaal zwakkere derde kwartaal, leverde met name de Kabelgroep een indrukwekkende bijdrage aan de resultaatstijging”, licht directeur Alexander van der Lof van TKH de kwartaalcijfers toe. Het aantrekken van de Europese kabelmarkt zorgde voor een netto kwartaalwinst van 7,2 miljoen euro, wat ruim de helft hoger is dan in dezelfde periode vorig jaar. TKH verwacht in 2006 een 30 procent hogere winst te boeken dan vorig jaar.
TKH komt met de mooie cijfers uit een diep dal. In 2002 boekte het bedrijf nog een verlies van 55 miljoen euro. In dat jaar daalde de omzet met een derde naar 390 miljoen euro. Daarna heeft de beursgenoteerde onderneming zich geleidelijk hersteld. In 2003 schreef TKH een omzet van 384 miljoen euro in de boeken om in 2004 op te klimmen naar 460 miljoen euro en in 2005 naar te pieken naar een totaal volume van 548 miljoen euro.

Reageer op dit artikel