nieuws

ENCI: Oven blijft voorlopig open

bouwbreed Premium

De oven van cementfabriek ENCI blijft voorlopig open. Dat heeft de directie gistermiddag aan het personeel medegedeeld.

De oven zou eigenlijk volgend jaar gesloten worden, tenzij ENCI met forse kostenbesparingen kwam. Dat laatste is nu gebeurd. Daardoor kan de oven open blijven tot eind 2009. Sluiting van de oven volgend jaar zou conform een akkoord met de vakbonden per 1 juli 2008 aan honderd werknemers hun baan hebben gekost. Maar vakbond de Unie spreekt van uitstel van executie: die honderd vliegen er nu in 2010 uit. De vakbonden wijzen erop, dat de stakingen bij ENCI vorig jaar geleid hebben tot het langer open houden van de oven. Moederbedrijf Heidelberg Zement wilde de oven al direct dicht gooien. Daarop volgende stakingen deden Heidelberg bijdraaien en gaven ENCI respijt tot 1 januari 2008. Deze periode kon tot eind 2009 verlengd worden, als er fors in de kosten per klinker gesnoeid kon worden.

Reageer op dit artikel