nieuws

Eerste buis Hubertustunnel geboord

bouwbreed

De tunnelboormachine van de Hubertustunnel brak maandagavond door het dichtblok van de ontvangstschacht. De eerste buis van de 1400 meter lange verkeerstunnel is in viereneenhalve maand geboord. De tunnelboormachine met een diameter van 10,5 meter wordt nu uit elkaar gehaald en in delen weer overgebracht naar de startkuip aan de Landscheidingsweg om aan de tweede buis te beginnen. De Hubertus Tunnel Combinatie, een combinatie van BAM Civiel, Wayss & Freytag Ingenieurbau en Van Hattum en Blankevoort, boorde de tunnelbuis voor het eerst in Nederland onder bebouwing door. Volgens de huidige planning gaat de Hubertustunnel in de zomer van 2008 open voor verkeer. Foto: Nico Orie

De tunnelboormachine van de Hubertustunnel brak maandagavond door het dichtblok van de ontvangstschacht. De eerste buis van de 1400 meter lange verkeerstunnel is in viereneenhalve maand geboord. De tunnelboormachine met een diameter van 10,5 meter wordt nu uit elkaar gehaald en in delen weer overgebracht naar de startkuip aan de Landscheidingsweg om aan de tweede buis te beginnen. De Hubertus Tunnel Combinatie, een combinatie van BAM Civiel, Wayss & Freytag Ingenieurbau en Van Hattum en Blankevoort, boorde de tunnelbuis voor het eerst in Nederland onder bebouwing door. Volgens de huidige planning gaat de Hubertustunnel in de zomer van 2008 open voor verkeer. Foto: Nico Orie

Reageer op dit artikel