nieuws

Drempelvrije douchegoot extra brandwerend

bouwbreed Premium

De drempelvrije douchegoot die Kessel uit Bodegraven eerder dit jaar op de markt bracht (zie Cobouw van 27 april 2006) is nu ook verkrijgbaar in combinatie met een firekit.

Een brandwerend manchet in de afvoer, die een brandvertraging oplevert van twee uur. Bij brand is er dus extra evacuatietijd, meldt Kessel, waarmee de combinatie een veilige oplossing is voor met name verpleeginstellingen en seniorenwoningen.
De smalle kunststof douchegoot is maximaal 120 centimeter en heeft een inbouwdiepte van slechts 1,5 centimeter met 5 centimeter waterslot. Een standaard flens zorgt ervoor dat er goed aansluitend kan worden getegeld. In combinatie met een vloercoating is 100 procent afdichting gegarandeerd. Er zijn geen opstaande randen; al het water wordt door de goot opgevangen. Buiten de doucheruimte kan zo een ander type vloerbedekking worden aangebracht, zoals laminaat of marmoleum. Ook dit is handig voor instellingen.
De douchegoot sluit aan op een gemakkelijk te reinigen afvoerput en een stank- en vuilstop. Een brandvertragend manchet kan extra worden aangebracht. Dit onderdeel zorgt ervoor dat een brand zich tussen twee verdiepingen niet gemakkelijk via de afvoerput kan verplaatsten. Het manchet treedt automatisch in werking bij hoge brandtemperaturen. Er komt brandwerend schuim vrij dat de afvoer geheel afsluit. Dat zorgt voor twee uur extra evacuatietijd, wat voldoet aan de hoogste normen, aldus Kessel.

Reageer op dit artikel