nieuws

Corus profiteert royaal van positieve markt

bouwbreed

Het staalconcern Corus heeft in het derde kwartaal van dit jaar veel meer winst behaald dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dat is te danken aan betere marktomstandigheden en kostenbesparende maatregelen.

Het bedrijfsresultaat voor herstructureringskosten, afschrijvingen en desinvesteringen kwam uit op 235 miljoen pond (347,5 miljoen euro). Dat is veel hoger dan de 219 miljoen pond die analisten gemiddeld voorzagen.
De nettowinst steeg van 50 miljoen pond in het derde kwartaal vorig jaar tot 142 miljoen pond. De winst in het vierde kwartaal is volgens Corus onderhevig aan seizoensgebonden maatregelen, waaronder het stopzetten van ovens voor onderhoud. Desalniettemin is het bedrijf positief over de marktomstandigheden. “De commerciële omgeving blijft stabiel”
“Zoals verwacht is ons financi ë le resultaat verbeterd in het derde kwartaal door een combinatie van betere marktomstandigheden en verdere voordelen van ons programma Restoring Success dat bijna is voltooid”‘, becommentarieert topman Philippe Varin het resultaat.
Het Corus-bestuur heeft inmiddels besloten het Braziliaanse CSN meer tijd te gunnen om een bod uit te brengen op het Nederlands-Britse staalconcern. De Brazilianen hebben onlangs een bod uitgebracht dat hoger is dan het bod van het Inidase Tata Steel.
CSN heeft daaraan wel een aantal voorwaarden gesteld zoals een boekenonderzoek en een aanbeveling van het bestuur van Corus. Sindsdien heeft Corus CSN toegang gegeven tot de boeken. Tot nu toe heeft CSN nog steeds geen officieel bod gedaan of zelfs maar aangekondigd.
Corus vindt het echter niet in het belang van de aandeelhouders om nu al de deur dicht te gooien voor CSN. Daarom krijgt het Braziliaanse bedrijf meer tijd. Dat geeft Tata Steel dan ook de tijd om een eventueel hoger bod voor te bereiden.

Reageer op dit artikel