nieuws

Cijfers Bouygues gunstig beïnvloed door bouwdivisie

bouwbreed

Bouygues heeft in de eerste negen maanden van het jaar zijn omzet met 9 procent opgekrikt tot 19,1 miljard euro. Van het bedrag werd 13,4 miljard verdiend in Frankrijk. Het buitenland was goed voor 5,7 miljard euro.

De cijfers worden gunstig beïnvloed door de goede prestaties van de bouwdivisie Construction en wegenbouwer Colas. Beide haalden 14 procent meer uit de markt dan in de vergelijkbare maanden vorig jaar. Construction – goed voor 4,8 miljard euro – profiteert van de onstuimige thuismarkt, de groeiende energiesector en het toenemende onderhoud en renovatie. In de eerste driekwart van het jaar noteerde Construction voor 7 miljard euro aan nieuwe opdrachten. Het volume betekent een stijging van 36 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2005.
De omzet van Colas nam met 14 procent toe tot 7,8 miljard euro. De groei komt vooral vanuit de Verenigde Staten en de stijging van de materiaalkosten. Op 30 september was het orderboek gevuld met opdrachten ter waarde van 5,9 miljard euro. Het bedrag overstijgt het orderniveau van een jaar eerder met 23 procent. De vastgoeddivisie Immobilier is het enige bedrijf van Bouygues dat een afname van de activiteiten kent. De omzet – na de verkoopgolf in 2005 – daalde met 4 procent tot 1,1 miljard euro.

Reageer op dit artikel