nieuws

Burger’s Zoo breidt uit met attractie van 2 hectare

bouwbreed Premium

Burgers’ Zoo in Arnhem gaat in het hart van het bestaande dierenpark een nieuwe attractie bouwen. Een terrein van twee hectare wordt getransformeerd in een stukje Aziatisch landschap, waarin onder meer tijgers, beren, apen en slangen een onderkomen krijgen.

Om plaats te maken voor de nieuwe publiekstrekker worden de oude verblijven van de kamelen, bizons en lama’s gesloopt. Deze dieren zijn inmiddels verhuisd naar andere dierenparken in Engeland en Frankrijk. De nieuwe attractie, waarvoor nog geen naam is bedacht, wordt niet overdekt. Landschapselementen, avontuurlijke paden en beplanting moeten de sfeer van Azië oproepen. In het gebied worden wel binnenverblijven gebouwd voor de toekomstige bewoners.
Voor de uitvoering van de buitenattractie werkt Burgers’ Zoo samen met BAM Utiliteitsbouw. Het ontwerp is van Wiegerinck Architecten uit Arnhem, tot stand gebracht in samenwerking met biologen van Burgers’ Zoo. In het voorjaar van 2008 moet het nieuwe themagebied klaar zijn. De bouwkosten van de attractie zijn geraamd op 6 tot 8 miljoen euro.
Burgers’ Zoo legt op dit moment de laatste hand aan de uitbreiding van de Savanne. Op een landschap van kunstmatige rotsen wordt plaats ingeruimd voor een groot terras. Ook nieuwe nachtverblijven voor safaridieren en een congrescentrum maken deel uit van dit project, waarvan de laatste delen in april 2007 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel