nieuws

Bouwmarkten doenweer goede zaken

bouwbreed Premium

Bouwmarkten hebben in augustus goede zaken gedaan. De omzet was 6,5 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Bouwmarkten hebben in augustus goede zaken gedaan. De omzet was 6,5 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijfert dat de nationale detailhandel in augustus 9,7 procent meer omzet binnenhaalde. Terwijl het volume met 8 procent steeg, namen ook nog eens de prijzen met 1,7 procent toe. De omzetontwikkeling werd positief beïnvloed door de gunstiger samenstelling van de koopdagen. Na correctie blijft altijd nog een groei over van 8 procent. In de sector non-food lag de omzet ruim 11 procent hoger. De verkopen werden gestimuleerd door het koude en vochtige weer in augustus.
De Bouwmarkten noteerden in het tweede kwartaal 8,3 procent meer omzet dan in dezelfde maanden van 2005. In juli was de groei nog beperkt tot 2,3 procent. In augustus steeg de toename naar 6,5 procent. In de eerste acht maanden van het jaar ging de branche 6,8 procent vooruit.
Ook de doe-het-zelfwinkels hebben weer betere tijden. Na het teleurstellende jaar 2005 – waarin de omzet 0,6 procent daalde – pakte de sector in de eerst acht maanden van het jaar weer 6,9 procent groei. In augustus noteerden de winkels 6,7 procent meer omzet.

Reageer op dit artikel