nieuws

Bouw saunalandschap op landgoed Düneburg

bouwbreed

Schildersgroep Noord (SGN) van de Drentse ondernemer A. Nijmanting uit Nieuw Buinen gaat vlak over de grens op het landgoed Düneburg in het Duitse Haren een immens ‘saunalandschap’ bouwen. Met de bouw is een bedrag gemoeid van 4 miljoen euro. Een Duitse aannemer zal de klus klaren.

Schildersgroep Noord (SGN) van de Drentse ondernemer A. Nijmanting uit Nieuw Buinen gaat vlak over de grens op het landgoed Düneburg in het Duitse Haren een immens ‘saunalandschap’ bouwen. Met de bouw is een bedrag gemoeid van 4 miljoen euro. Een Duitse aannemer zal de klus klaren.
Op een stuk grond van 4000 vierkante meter komen luxe sauna’s, een beautyfarm, een groot restaurant, diverse vergaderruimtes en een hamam. De Drentse ondernemer had zijn blik aanvankelijk op Nederland gericht, maar kon, vanwege bestemmingsplannen, geen geschikte plek vinden. Het ‘saunalandschap’, dat de naam Dünetherm Haren krijgt, verrijst nu op het Duitse landgoed Düneberg, een park met 135 vakantiewoningen, vlak over de grens bij Ter Apel. Binnen een paar weken verwacht de ondernemer al met de bouw te kunnen beginnen. Het schilderwerk wordt door het bedrijf van Nijmanting zelf gedaan. Oktober 2007 moet het complex zover klaar zijn dat de eerste gasten kunnen worden ontvangen. Gebruikers van de sauna’s kunnen bovendien op het landgoed overnachten.

Reageer op dit artikel