nieuws

Bouw dolfinarium op Sint-Maarten afgelast

bouwbreed Premium

Het ambitieuze project voor de bouw van een dolfinarium op Sint-Maarten gaat niet door. Het Mexicaanse bedrijf Atlantida zegt niet aan de strenge eisen van de Antilliaanse overheid te kunnen of willen voldoen. Atlantida zou de bouw en de daarmee gepaard gaande kosten voor zijn rekening nemen. Het 14.000 vierkante meter metende dolfinarium zou naast de cruise- en havenfaciliteiten verrijzen.

Het ambitieuze project voor de bouw van een dolfinarium op Sint-Maarten gaat niet door. Het Mexicaanse bedrijf Atlantida zegt niet aan de strenge eisen van de Antilliaanse overheid te kunnen of willen voldoen. Atlantida zou de bouw en de daarmee gepaard gaande kosten voor zijn rekening nemen. Het 14.000 vierkante meter metende dolfinarium zou naast de cruise- en havenfaciliteiten verrijzen.
De overheid eiste dat de aangrenzende Great Bay moet worden schoongemaakt om schoon leefwater voor de dolfijnen te garanderen en dat Atlantida maatregelen zou nemen om de geluidsoverlast van schepen voor de dieren tegen te gaan.

Reageer op dit artikel