nieuws

Alcoa en Noors Sapa bundelen krachten

bouwbreed

In de wereldwijde aluminiumprofielen en -componentenbranche ontstaat een nieuwe speler via de fusie van de activiteiten op dit gebied van het Amerikaanse Alcoa met het Noorse Sapa, dochterbedrijf van het industrieconcern Orkla. De partners hebben voor deze bundeling een intentieakkoord gesloten, zo hebben zij gisteren meegedeeld. Orkla neemt een meerderheidsbelang in de fusiemaatschappij, terwijl Alcoa zich op iets langere termijn helemaal wil terugtrekken uit de fabricage van de bedoelde profielen. De mogelijkheid daartoe wordt geopend door het bedrijf te noteren aan de beurs. De samensmelting resulteert in een onderneming met een omzet van ruim 3 miljard euro. Sapa produceert momenteel in achttien fabrieken in twaalf landen. Het profielenbedrijf van Alcoa heeft 22 fabrieken in acht landen. Beide spelers hebben productievestigingen in Nederland, Sapa in Hoogezand en Alcoa in Drunen, Harderwijk en Kerkrade.

In de wereldwijde aluminiumprofielen en -componentenbranche ontstaat een nieuwe speler via de fusie van de activiteiten op dit gebied van het Amerikaanse Alcoa met het Noorse Sapa, dochterbedrijf van het industrieconcern Orkla. De partners hebben voor deze bundeling een intentieakkoord gesloten, zo hebben zij gisteren meegedeeld. Orkla neemt een meerderheidsbelang in de fusiemaatschappij, terwijl Alcoa zich op iets langere termijn helemaal wil terugtrekken uit de fabricage van de bedoelde profielen. De mogelijkheid daartoe wordt geopend door het bedrijf te noteren aan de beurs. De samensmelting resulteert in een onderneming met een omzet van ruim 3 miljard euro. Sapa produceert momenteel in achttien fabrieken in twaalf landen. Het profielenbedrijf van Alcoa heeft 22 fabrieken in acht landen. Beide spelers hebben productievestigingen in Nederland, Sapa in Hoogezand en Alcoa in Drunen, Harderwijk en Kerkrade.

Reageer op dit artikel