nieuws

Aanzienlijk minder doden in bouw Groot-Brittannië

bouwbreed Premium

Ook het aantal door werk veroorzaakte ziektegevallen daalde: van 3900 vorig jaar naar 3800 nu. De bouw is daarmee nog wel de op de landbouw na gevaarlijkste industrietak in Groot-Brittannië. Het aantal doden in de Britse bouw is in de twaalf maanden tot eind juni gedaald van 69 vorig jaar naar 59 dit jaar. Van deze slachtoffers waren 42 in dienst bij een werkgever, de overige werkten als zelfstandige.

De cijfers staan in het jaarverslag van de Health & Safety Commis­sion, het bestuur van de Britse arbeidsinspectie. “De bouwsector heeft nog een lange weg te gaan maar toch kunnen we spreken van een drastische verbetering, vooral dankzij de nauwe samenwerking tussen de arbeidsinspectie en de belangrijkste betrokkenen in de sector zelf”, aldus voorzitter Bill Callaghan van de commissie.
Met de 59 doden is de bouw verantwoordelijk voor 28 procent van alle dodelijke slachtoffers bij bedrijfsongevallen. 24 mensen kwamen om bij een valpartij terwijl nog eens 8 slachtoffers op de bouwplaats werden geraakt door een voertuig. In de sector is het aantal dodelijke slachtoffers nu uitgekomen op 3.0 per 100.000 werknemers, het laagste cijfer dat ooit is bereikt. Het aantal ernstig gewonden bleef met 3.677 vrijwel op hetzelfde niveau. Per 100.000 werknemers gezien daalde het aantal gewonden echter van 326,9 naar 310,2. In bijna een kwart van deze gevallen gaat het om een val- of slippartij.

Reageer op dit artikel