nieuws

Zeer zachtLokale bui

bouwbreed Premium

Het zachte weer, dat we in Nederland al lange tijd hebben, houdt ook de komende dagen aan. Wolken en zon wisselen elkaar daarbij af en slechts af en toe valt er wat regen of een lokale bui. Op de weerkaarten zien we nog steeds de voor deze herfst zo karakteristieke luchtdrukverdeling, met hogedrukgebieden boven het oosten van Europa en lagedrukgebieden boven en ten westen van de Britse eilanden. De storingen, die daarbij horen, weten onze omgeving af en toe in afgezwakte vorm te bereiken. Pas na het weekeinde lijkt het echt wisselvallig te worden. Vandaag wisselen wolkenvelden en de zon elkaar af. Vooral in het westen en noordwesten kan al een enkele bui vallen, in het binnenland is het nog lange tijd droog. Later vandaag breiden de buien zich langzaam wat verder naar het oosten uit. In het zuidoosten blijft het ook dan waarschijnlijk droog. Bij een tot matig, aan zee later tot krachtig toenemende wind stijgen de temperaturen tot tussen 16 en 19 graden. In het weekeinde verandert weinig.

Het zachte weer, dat we in Nederland al lange tijd hebben, houdt ook de komende dagen aan. Wolken en zon wisselen elkaar daarbij af en slechts af en toe valt er wat regen of een lokale bui. Op de weerkaarten zien we nog steeds de voor deze herfst zo karakteristieke luchtdrukverdeling, met hogedrukgebieden boven het oosten van Europa en lagedrukgebieden boven en ten westen van de Britse eilanden. De storingen, die daarbij horen, weten onze omgeving af en toe in afgezwakte vorm te bereiken. Pas na het weekeinde lijkt het echt wisselvallig te worden. Vandaag wisselen wolkenvelden en de zon elkaar af. Vooral in het westen en noordwesten kan al een enkele bui vallen, in het binnenland is het nog lange tijd droog. Later vandaag breiden de buien zich langzaam wat verder naar het oosten uit. In het zuidoosten blijft het ook dan waarschijnlijk droog. Bij een tot matig, aan zee later tot krachtig toenemende wind stijgen de temperaturen tot tussen 16 en 19 graden. In het weekeinde verandert weinig.

Reageer op dit artikel