nieuws

Venlo wil tunnel van 100 meter in centrum

bouwbreed Premium

De gemeente Venlo maakt plannen voor de bouw van een 100 meter lange tunnel door het drukke centrum. Die tunnel zou de Koninginnesingel met de Burgemeester Van Rijnsingel moeten verbinden om een einde te maken aan de dagelijkse files en het grote aantal ongevallen op het Koninginneplein.

De gemeente Venlo maakt plannen voor de bouw van een 100 meter lange tunnel door het drukke centrum. Die tunnel zou de Koninginnesingel met de Burgemeester Van Rijnsingel moeten verbinden om een einde te maken aan de dagelijkse files en het grote aantal ongevallen op het Koninginneplein.
De kosten worden geraamd op acht miljoen euro, exclusief de herinrichting van het plein. De gemeente vreest dat na aanleg van de A73 en A74 de drukte op het plein in het centrum alleen maar zal toenemen.
De provincie Limburg en de gemeente Venlo gaan een extern bureau vragen het plan verder uit te werken.

Reageer op dit artikel