nieuws

Vallende stukjes beton in Twentebad

bouwbreed Premium

Het recreatiebad in het Hengelose Twentebad is tijdelijk gesloten nadat er dinsdag stukjes beton van de kolommen bleken te vallen. Oorzaak is betonrot, dat in de hand wordt gewerkt door het vochtige milieu en de chloordampen.

Het recreatiebad in het Hengelose Twentebad is tijdelijk gesloten nadat er dinsdag stukjes beton van de kolommen bleken te vallen. Oorzaak is betonrot, dat in de hand wordt gewerkt door het vochtige milieu en de chloordampen.
Als tijdelijke maatregel krijgen alle kolommen kappen van roestvrij staal. Zaterdag gaat het bad weer open. Gisteren heeft Nieuwenhuis Betonrenovatie uit Apeldoorn de kolommen onderzoek uitgevoerd en vastgesteld dat betonrot de kolommen heeft aangetast. Door roest uitzettende wapening heeft ervoor gezorgd dat stukjes beton zijn afgeknapt. Het is volgens de gemeente Hengelo een probleem dat vaker voorkomt in zwembaden.
De roestvrijstalen kappen die nu worden geplaatst, zijn bedoeld voor de veiligheid van de bezoekers en moeten voorkomen dat meer schade ontstaat. Onderzocht wordt wat een permanente oplossing kan zijn. Mogelijk wordt de reparatie komende zomer uitgevoerd, als het buitenbad open is.

Reageer op dit artikel