nieuws

Vaillant vergroot keuze thermostaten en ketels

bouwbreed Premium

Vaillant brengt dezer dagen de draadloze versie uit van zijn klokthermostaat calorMATIC 360, tegelijk met de compacte thermostaat VRT 50. Beide thermostaten hebben een tweedraads eBUS-aansluiting.

Vaillant brengt dezer dagen de draadloze versie uit van zijn klokthermostaat calorMATIC 360, tegelijk met de compacte thermostaat VRT 50. Beide thermostaten hebben een tweedraads eBUS-aansluiting.
De calorMATIC 360f kan aan/uit en modulerend ingesteld worden en biedt drie schakelperiodes per dag met een aparte temperatuurinstelling. Ook de VRT 50 kan aan/uit en modulerend worden ingesteld. Een afleesscherm geeft onder meer de temperatuur weer. Als het combitoestel in de warmhoudstand staat kan deze functie op afstand worden bediend. Via de tweedraads eBUS-aansluiting communiceert de thermostaat met het toestel.
Vaillant breidt ook het assortiment HR-ketels. In oktober komen de VHR 30-34/3c en de VHR CW 4/3 EXP op de markt. De laatste ketel heeft een expansievat van 10 liter. Vaillant adviseert het toestel voor de nieuwbouw en projectmatige vervanging. De eerste ketel is een combitoestel dat per minuut 9,7 liter van 60 graden Celsius levert. Die hoeveelheid komt volgens de fabrikant overeen met 17,4 liter per minuut van douchetemperatuur.

Reageer op dit artikel