nieuws

Trocal-dakbaan heet voortaan Sucoflex

bouwbreed Premium

Sucoflex wordt per 1 januari 2007 de nieuwe naam voor alle kunststof dakbanen van Profine Nederland. Daarmee verdwijnt de merknaam Trocal van de markt.

Globalisering in de kunststofin-dustrie, verandering van eigenaar en het dientengevolge samenvoegen van producten en productielocaties liggen aan de naamswijziging ten grondslag, meldt de Nederlandse vertegenwoordiging van Profine uit Waardenburg.
Sucoflex is speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld door de Zwitserse fabriek van Sucoflex in Pfäffikon. De pvc dakbanen worden gemaakt met de extrusietechniek. Dit levert een dichte structuur op zonder wateropname. De dakbanen zijn daarom blijvend lasbaar, ook als nieuwe dakbanen op de oude worden aangebracht. Bij de productie worden anti-vervuilingscomponenten toegevoegd, zodat als het ware een geïntegreerde coating tegen vervuiling ontstaat, die jaren werkzaam blijft, aldus Profine. Er zijn drie uitvoeringen: Sucoflex Straight, Sucoflex S-UV en Sucoflex Shadow.
Sucoflex Straight is bedoeld voor de betere hallenbouw. De tot 2 meter brede banen hebben een minimale dikte van 1,2 millimeter. De dakbanen zijn inclusief de bevestigingsmiddelen toegespitst op de Nederlandse eisen voor windlastberekening, meldt de fabrikant en zijn daarom geschikt voor een zeeklimaat met veel wind en regen.

Strak

Sucoflex S-UV is ontwikkeld voor strakke zichtdaken. De dakbaan heeft een minimale dikte van 1,5 millimeter en is bestand tegen schadelijk uv-licht. Naar wens is deze dakbedekking uit te voeren met roeven of felsen. Het randdetail kan worden uitgevoerd met lijnfixatie of met een rail.
Sucoflex Shadow is bestemd voor geballaste daken zoals grind-, tuin- en parkeerdaken. Aan de 1,5 millimeter dikke dakbaan is biocide toegevoegd om weerstand te bieden aan schimmels en bacteriën, die onder de ballastlaag kunnen voorkomen.
Profine Nederland heette tot oktober 2003 HT Nederland. De organisatie werd in januari 2005 van zijn Duitse eigenaar Rütgers AG overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Carlyle Group en Advent International. Eerder dit jaar voerde Profine al een naamswijziging door in de divisie kunststof kozijnprofielen. De merknamen Kömmerling, Trocal en KBE zijn samengevoegd tot één product, K-Vision.

Reageer op dit artikel