nieuws

Thyssen Krupp neemt Canadese Dofasco over

bouwbreed

De Duitse staalgigant Thyssen Krupp verwacht op korte termijn het Canadese staalbedrijf Dofasco over te kunnen nemen van Arcelor Mittal. Dit valt op te maken uit uitspraken van Karl-Ulrich Kohler die verantwoordelijk is voor de staaldivisie.

De Duitse staalgigant Thyssen Krupp verwacht op korte termijn het Canadese staalbedrijf Dofasco over te kunnen nemen van Arcelor Mittal. Dit valt op te maken uit uitspraken van Karl-Ulrich Kohler die verantwoordelijk is voor de staaldivisie.
Begin dit jaar was het Duitse bedrijf al in de race voor overname van Dofasco. Die strijd werd toen verloren van Arcelor, dat toen nog meende door overname van Dofasco Mittal buiten de deur te kunnen houden. Daarvoor had Arcelor toen bijna 4 miljard euro over, 71 Canadese dollar per aandeel.
Toen Mittal uiteindelijk Arcelor kon overnemen werd al aangekondigd dat het Indiaas-Rotterdams bedrijf Dofasco weer zou afstoten om niet in conflict te raken met de Noord-Amerikaanse kartelautoriteiten. Mittal bood toen Thyssen Krupp de aandelen aan voor 68 Canadese dollar.

Reageer op dit artikel