nieuws

Siemens maakt beheer wagenpark makkelijker met telematicatoestel

bouwbreed Premium

Met FT-iCom biedt Siemens VDO een telematicatoestel voor het beheer van een wagenpark. Bedrijven kunnen hun vloot via het internet op een beeldscherm volgen of een gereden route naderhand reconstrueren. Het apparaat kan later worden uitgebreid met een wagenpark navigatiesysteem of een boordcomputer van Siemens VDO.

FT-iCom bestaat uit een gps-sensor voor positiebepaling en gsm module voor mobiele datacommunicatie via gprs. Het apparaat kan volgens Siemens VDO in elk voertuig gemonteerd. De beheerder kan op de website van FM-Web alle gegevens van het wagenpark volgen. Bedrijven kunnen met een apart programma het wagenpark ook op een eigen computer volgen. Het systeem toont waar de wagens zijn en welke monteur het dichtst bij de volgende klant in de buurt is. De beheerder kan de positiegegevens ook later opvragen om naderhand uit te zoeken wie welke route heeft gevolgd.

Functies

De FT-iCom slaat eenvoudige voertuiggegevens op zoals datum en tijd, afstand, snelheid en rijtijd. Siemens VDO wil de functies van het toestel op korte termijn uitbreiden. Bijvoorbeeld door het meldingen te laten versturen bij vooraf gedefinieerde gebeurtenissen en statussen. De thuisbasis krijgt dan een bericht wanneer het voertuig een overeengekomen snelheid overschrijdt of de bestemming bereikt. Ook kan de geïntegreerde gsm-modem aan een handsfree-systeem worden gekoppeld en zo spraak overdragen.
Siemens-VDO noemt FT-iCom een voordelige instapper voor bedrijven die voor het eerst een wagenpark beheren en met de belangrijkste basisfuncties willen beginnen. Dit telematica-apparaat kan later worden uitgebreid met een wagenparknavigatiesysteem of een boordcomputer uit de FM-serie van Siemens VDO. FM-Web levert vervolgens extra functionaliteiten en uitgebreidere rapportagemogelijkheden. Het systeem hoeft niet vervangen om het aan toekomstige eisen te laten voldoen, garandeert de fabrikant.

Reageer op dit artikel