nieuws

Opnieuw grandeur voor IJsselhotel in Deventer

bouwbreed Premium

Net als de beroemde brug was het fraaie witte IJsselhotel lange tijd gezichtsbepalend voor Deventer. Het monumentale hotel dreigde te vervallen, tot vier jaar geleden de NV Bergkwartier, maatschappij tot stadsherstel, ingreep. Zij kocht het hotel om het de oude grandeur terug te geven, en lieten de Deventerse architect Paul Dirks een nieuwe vleugel ontwerpen. Nieuwbouw en renovatie kosten samen ongeveer 3 miljoen euro, en zijn in handen van Haafkes uit Goor.

Net als de beroemde brug was het fraaie witte IJsselhotel lange tijd gezichtsbepalend voor Deventer. Het monumentale hotel dreigde te vervallen, tot vier jaar geleden de NV Bergkwartier, maatschappij tot stadsherstel, ingreep. Zij kocht het hotel om het de oude grandeur terug te geven, en lieten de Deventerse architect Paul Dirks een nieuwe vleugel ontwerpen. Nieuwbouw en renovatie kosten samen ongeveer 3 miljoen euro, en zijn in handen van Haafkes uit Goor.
Het oude gebouw is inmiddels helemaal gestript en in de steigers gezet. “In juni 2007 moeten de renovatie en de nieuwbouw klaar zijn”, zegt projectleider Frank Nijhuis van Haafkes. Het hotel krijgt 32 kamers. Die komen vooral in de nieuwbouw, dat bestaat uit drie verdiepingen. Nijhuis: “In het oude hotel komen hotelfaciliteiten, zoals een restaurant op de begane grond en vergaderzalen op de eerste etage.” Aan de IJsselzijde komt een groot terras met uitzicht op de stad.

Reageer op dit artikel