nieuws

Opleidingen present op Studie Beurs, maar waar is de bouw?

bouwbreed Premium

Studenten, scholieren, decanen en ouders kunnen voor informatie over mbo-, bachelor- en masteropleidingen van 11 t/m 14 oktober terecht op de Studie Beurs in de Jaarbeurs Utrecht. Het evenement wordt voor de vijftiende keer gehouden. Vrijdag 13 oktober bezoekt staatssecretaris Bruno Bruins van onderwijs de beurs.

Studie Beurs is onderdeel van een traject voor loopbaanoriëntatie op middelbare scholen en wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Schooldecanen en Leerlingbegeleiders (NVS-NVL). Op de Studie Beurs presenteren driehonderd onderwijsinstellingen, decanen en brancheorganisaties zich aan de ongeveer 90.000 bezoekers die de organisatie verwacht.
Op het onderdeel Scope on the Globe presenteren buitenlandse instellingen hun studieaanbod. Ook zijn er diverse beroepenpleinen, waar bedrijven en organisaties de kans krijgen zich te presenteren. Tot grote verbazing van de organisatie hebben zich geen bouwbedrijven aangemeld. “Heel merkwaardig. Terwijl we allerlei geluiden horen dat de bouw kampt met een groeiend tekort aan medewerkers”, aldus een woordvoerder van Studie Beurs-organisator Aromedia Educatief. “Dit zou een uitgelezen kans zijn voor bedrijven om in contact te komen met toekomstige én huidige studenten.” Op woensdag 12 oktober verwacht Studie Beurs de miljoenste bezoeker.

Reageer op dit artikel