nieuws

Nog geen oplossing conflict geld A73

bouwbreed Premium

Limburg en het Rijk hebben nog geen oplossing bereikt over de besteding van een overschot van ruim 150 miljoen euro op de aanleg van onder meer de A73 en A74.

Limburg en het Rijk hebben nog geen oplossing bereikt over de besteding van een overschot van ruim 150 miljoen euro op de aanleg van onder meer de A73 en A74.
Minister Peijs wil dat overschot steken in het gat dat valt bij de aanleg van de A2-tunnel in Maastricht, maar Limburg is daar faliekant tegen. Een gesprek tussen de Limburgse gedeputeerde Math Vestjens en Peijs hierover heeft nog niets opgeleverd.
Provincie, gemeenten en bedrijven in Limburg dokten vele miljoenen om de aanleg van de A73 mogelijk te maken. Nu er geld overblijft, wil Limburg dat dit geïnvesteerd wordt in infraprojecten in de regio waar de A73-Zuid wordt aangelegd, en dus niet in Maastricht.

Reageer op dit artikel