nieuws

Nieuwe woonwijk in Drents tuinbouwgebied

bouwbreed Premium

Vanuit de glastuinbouw in Groningen en Drenthe is een revolutionair plan ontwikkeld om midden in het Drentse tuinbouwgebied Erica/ Klazienaveen een nieuwe woonwijk voor tuinders te bouwen. Het gaat om driehonderd nieuwe woningen.

Vanuit de glastuinbouw in Groningen en Drenthe is een revolutionair plan ontwikkeld om midden in het Drentse tuinbouwgebied Erica/ Klazienaveen een nieuwe woonwijk voor tuinders te bouwen. Het gaat om driehonderd nieuwe woningen.
Het plan is afkomstig van Cees Ruhé, voorzitter van de sectie glastuinbouw Groningen en Drenthe van LTO Noord. Tot nu toe mag tuinbouwgrond alleen worden gebruikt voor tuinbouw en daaraan gelieerde bedrijvigheid. Woningbouw is niet toegestaan.
Erica was de eerste locatie in Emmen waar glastuinbouw tot ontwikkeling kwam. Het gebied waar de woningen moeten komen, is sterk verouderd. Woningbouw maakt het de tuinders mogelijk te verhuizen naar het nieuwe 300 hectare grote tuinbouwgebied Rundedal, tussen Barger Compascuum en Klazienaveen, grenzend aan het bestaande gebied.
De Rabobank, eigenaar van de kassen, vindt het “zeker de moeite waard om te onderzoeken”.

Reageer op dit artikel