nieuws

Nieuwe Waterwet naar Tweede Kamer gestuurd

bouwbreed Premium

De nieuwe Waterwet is gisteren naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze vervangt acht bestaande wetten voor het waterbeheer in Nederland en regelt het beheer van oppervlaktewater en grondwater.

De nieuwe Waterwet is gisteren naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze vervangt acht bestaande wetten voor het waterbeheer in Nederland en regelt het beheer van oppervlaktewater en grondwater.
Ook moet de samenhang tussen het huidige waterbeleid en de ruimtelijke ordening verbeteren. Het kabinet verwacht daarnaast dat één waterwet de regels, vergunningstelsels en administratieve lasten vermindert. De huidige zes vergunningstelsels op het gebied van water worden met de nieuwe wet gebundeld. Er komt één overheidsloket voor zowel de watervergunning als de omgevingsvergunning van het ministerie van VROM. De wet is een initiatief van staatssecretaris Schultz (water).

Reageer op dit artikel