nieuws

Nieuwe Remix-mortel met uitbloeiblokkers

bouwbreed Premium

Remix en Sakrete Droge Mortel uit Borger brengen een nieuwe generatie voeg- en doorstrijkmortels die de kans op witte uitslag met 90 procent reduceren. Deze uitslagarme zichtmortels zijn voorzien van een pakket “uitbloeiblokkers”. Zij beperken de kans op kleurnuances en vrijekalkuittreding aanzienlijk.

Witte afzettingen van stoffen die afkomstig zijn uit de steen, de metselmortel en/of de voegmortel kunnen ontstaan door uitbloei en/of door uitloging. Het is een veel voorkomend euvel in nieuw metselwerk, zegt Remix.

Doorstrijken

De nieuwe generatie uitslagarme mortels kent dit probleem niet. Bij de nieuwe mortels is ook het tijdstip van doorstrijken minder kritisch. De periode tussen metselen en voegen kan kleiner zijn, zodat steiger en andere materieel eerder kunnen worden verwijderd. Een ander voordeel van de nieuwe mortels is dat de werkzaamheden ook onder extreme weersomstandigheden nog met goed resultaat zijn uit te voeren. Vertragingen in het bouwproces worden zo voorkomen. Door het verminderde aantal schadegevallen zijn er uiteraard ook minder herstel- en reinigingskosten.
De uitslagarme voegmortels worden geleverd in zakken van 25 kilogram en in ‘big bags’ van 1000 kilo. De producent levert de doorstrijkmortel in bouwplaatssilo’s.

Reageer op dit artikel