nieuws

Nieuwe Magni-laag weert roest van bouten

bouwbreed Premium

Stalen bouten en moeren die meer dan duizend uur zonder te roesten weer en wind weerstaan. Dat resultaat boekte Profil met zijn nieuwe afwerking op basis van Magni, een oppervlaktelaag uit twee componenten. De fabrikant van bevestigingsmiddelen uit het Duitse Friedrichsdorf ontwikkelde het in de eerste plaats voor de auto-industrie maar adviseert de behandelde bouten en moeren ook voor andere toepassingen.

Stalen bouten en moeren die meer dan duizend uur zonder te roesten weer en wind weerstaan. Dat resultaat boekte Profil met zijn nieuwe afwerking op basis van Magni, een oppervlaktelaag uit twee componenten. De fabrikant van bevestigingsmiddelen uit het Duitse Friedrichsdorf ontwikkelde het in de eerste plaats voor de auto-industrie maar adviseert de behandelde bouten en moeren ook voor andere toepassingen.
De behandeling bestaat uit het aanbrengen van een anorganische coating op basis van zink en een organische afdeklaag. De combinatie voorkomt corrosie tussen twee verschillende metalen. Bouten en moeren met een conventionele roestwerende laag vertoonden na 96 uur sproeien met een zoutoplossing de eerste sporen van rode roest.
Profil biedt de behandelde bevestigingsmiddelen voor plaatdiktes van 0,6 tot 4 millimeter.

Reageer op dit artikel