nieuws

Nexans krijgt opdracht van 100 miljoen euro uit Abu Dhabi

bouwbreed Premium

Nexans heeft in Abu Dhabi een opdracht in de wacht gesleept met een waarde van 100 miljoen euro. Het gaat om de levering en installatie van elektriciteitskabels onder zee naar het eiland Delma.

Het Delma-contract is het grootste dat dit jaar in het Midden-Oosten is afgesloten door de wereld-marktleider in de kabelindustrie. Het gaat om een nieuwe 132 kV-leiding die het energienetwerk in Abu Dhabi zal verbinden met het eiland Delma op zo’n 30 kilometer afstand van de kust van de Golfstaat.
De verbinding bestaat uit twee ondergrondse monopolaire kabels en twee onderzeese tripolaire kabels. Op het eiland zelf wordt de lijn aangesloten op het bestaande 11 kV-net via een nieuw onderstation van 132/11 kV.

Woelig

Nexans zal eerst een mobilisatie- en trac é -studie voor de 40,5 kilometer onderzeese kabels uitvoeren. Behalve de twee tripolaire kabels worden vervolgens ook glasvezelkabels voor de besturing en controle van beide kabels aangelegd. Het gaat om de langste tripoliare ononderbroken 132 kV-kabel die Nexans ooit heeft gemaakt.
Omdat de wateren in de Golf vrij woelig zijn, zullen de kabels worden aangelegd in een beschermingsgeul. De kabels worden geproduceerd in de fabriek van Halden in Noorwegen. De oplevering van het project is voorzien tegen eind 2008.

Reageer op dit artikel