nieuws

Ministerie van Financiën volledig transparant

bouwbreed

Een transparante wintertuin met de huidige wintertuin als hof en een atrium met vergadercentrum in de kleine binnentuin.

Een transparante wintertuin met de huidige wintertuin als hof en een atrium met vergadercentrum in de kleine binnentuin.
De renovatie en herinrichting van het Ministerie van Financiën, dat in december 2008 wordt opgeleverd, zorgen voor een totale metamorfose van het gebouw aan het Korte Voorhout. De klimaatinstallatie van het gebouw voldoet niet meer. Ook wordt het aangepast aan de huidige functionaliteitseisen.
Meyer en Van Schooten Architecten in Amsterdam tekenden voor het renovatieplan, dat wordt gekenmerkt door transparantie. Het project is als dbfmo-constructie aanbesteed en ter waarde van 175 miljoen euro gegund aan het consortium Safire. Dit consortium bestaat uit Strukton, Burgers Ergon, GTI, ABN Amro, ISS Facility Services en het Ministerie van Financiën.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels