nieuws

McAlpine gaat Olympisch stadion Londen bouwen

bouwbreed Premium

Een consortium rond de Britse aannemer Sir Robert McAlpine gaat vrijwel zeker het Olympisch Stadion voor de Spelen van 2012 in Londen bouwen.

Het organiserend comité is met McAlpine en haar partners, architect HOK Sport en consultants Buro Happold en M-E Engineering, exclusieve onderhandelingen begonnen. Robert McAlpine is de enige overgebleven kandidaat nadat enkele andere Britse en buitenlandse bouwers zich uit de race hebben teruggetrokken. Volgens de Olympic Delivery Authority voldeed de McAlpine groep uiteindelijk als enige aan de gestelde voorwaarden.
Het consortium heeft vooral indruk gemaakt met het nieuwe stadion voor voetbalclub Arsenal, dat eerder dit jaar in gebruik is genomen. HOK Sports heeft ook dat stadion ontworpen, tekende het nieuwe dak voor Wimbledon dat momenteel wordt aangelegd en ontwierp bovendien het Telstar-stadion voor de Spelen van Sydney. Sir Robert McAlpine bouwde verder ook het beroemde Eden project in Cornwall. Het Olympisch stadion van Londen krijgt 80.000 plaatsen en zal tussen de 450 en 600 miljoen euro gaan kosten. Na de Spelen moet de capaciteit zonder al te veel kosten tot 25.000 plaatsen worden teruggeschroefd. De Olympic Delivery Authority hoopt de definitieve opdracht voor ontwerp en bouw begin volgend jaar te verstrekken.

Reageer op dit artikel