nieuws

Luchtbellen

bouwbreed Premium

Werknemers lopen in Beijing door het Nationale Zwemcentrum in aanbouw. Het centrum krijgt een vloeroppervlakte van 70.000 vierkante meter. De buitenschil van het gebouw is bijzonder. Het Australische architectenbureau PWT ontwierp voor de ‘Waterkubus’ een ruimtelijke dak- en wandconstructie die voortborduurt op de vormen van zeepbellen of cellen uit de biologie. De ruimtelijke draagconstructie is opgebouwd met drie verschillende knopen en stalen staven die worden gemaakt van plaatstaal naar een concept van twee Ierse hoogleraren. De ruimtelijke constructie wordt aan de binnen- en buitenkant bekleed met een doorschijnend, lichtgewicht membraan dat het gebouw een uiterlijk van geschakelde kussens geeft. De constructeurs van Ove Arup rekenden alles uit. Foto: AFP

Werknemers lopen in Beijing door het Nationale Zwemcentrum in aanbouw. Het centrum krijgt een vloeroppervlakte van 70.000 vierkante meter. De buitenschil van het gebouw is bijzonder. Het Australische architectenbureau PWT ontwierp voor de ‘Waterkubus’ een ruimtelijke dak- en wandconstructie die voortborduurt op de vormen van zeepbellen of cellen uit de biologie. De ruimtelijke draagconstructie is opgebouwd met drie verschillende knopen en stalen staven die worden gemaakt van plaatstaal naar een concept van twee Ierse hoogleraren. De ruimtelijke constructie wordt aan de binnen- en buitenkant bekleed met een doorschijnend, lichtgewicht membraan dat het gebouw een uiterlijk van geschakelde kussens geeft. De constructeurs van Ove Arup rekenden alles uit. Foto: AFP

Reageer op dit artikel