nieuws

Linolux-lijnolieverf voor een mooie glans

bouwbreed

Aquamarijn Natuurverf uit IJmuiden heeft de watergedragen lijnolieverf Linolux ontwikkeld. Het is een éénpotssysteemverf voor binnen en buiten. De verf heeft een mooie glans, een goed standvermogen en een blijvende elasticiteit, meldt de fabrikant. Linolux is door het eigen kleurmengsysteem verkrijgbaar in meer dan honderdduizend kleuren. De verf kan ook zelf worden aangekleurd met kleurpasta’s voor watergedragen verf of plakkaatverf.

Aquamarijn Natuurverf uit IJmuiden heeft de watergedragen lijnolieverf Linolux ontwikkeld. Het is een éénpotssysteemverf voor binnen en buiten. De verf heeft een mooie glans, een goed standvermogen en een blijvende elasticiteit, meldt de fabrikant. Linolux is door het eigen kleurmengsysteem verkrijgbaar in meer dan honderdduizend kleuren. De verf kan ook zelf worden aangekleurd met kleurpasta’s voor watergedragen verf of plakkaatverf.
De verf is geschikt voor professioneel binnenschilderwerk, omdat daarbij geen oplosmiddelhoudende verven mogen worden gebruikt. Voor toepassing buiten zijn enkele proefprojecten gemaakt. Eén daarvan is de ecologische tuinderij Raffelder Etten, waar Ecologisch Schildersbedrijf Zaalmink uit Halle de west- en de zuidzijde schilderde met Linolux.

Reageer op dit artikel