nieuws

Kunst+Techniekprijs voor John Körmeling

bouwbreed Premium

Tegendraadse ontwerpen en onuitvoerbare objecten waarin hij de ingenieurspraktijk kritisch en met humor ter discussie stelt. Die kwalificatie levert architect en kunstenaar John Körmeling de Kunst+Techniekprijs 2006 op.

De 55-jarige Körmeling werd opgeleid als architect aan de TU Eindhoven maar kwam er al snel achter dat de rol van kunstenaar hem beter ligt. Daarnaast gaat hij door het leven als uitvinder en vrijdenker.
Een bekend ontwerp van Körmeling is een drive-in-reuzenrad, waarin bezoekers in een auto rondjes draaien door de lucht. Voor Schiphol ontwierp hij het lichtobject HAHA HIHI, het Van Abbemuseum nam dit jaar een brug in gebruik van zijn hand. Momenteel werkt Körmeling voor de Rijksgebouwendienst aan een ontwerpvoorstel voor het Holland Paviljoen voor de wereldtentoonstelling in Sjanghai.
De Kunst+Techniekprijs wordt sinds 2001 jaarlijks uitgereikt door ingenieursbureau Witteveen+Bos. Met de prijs wil het bureau wijzen op de creatieve en kunstzinnige aspecten die niet alleen het werk van kunstenaars kenmerkt, maar ook dat van ingenieurs.

Reageer op dit artikel