nieuws

Konijnen zitten Noord-Zuidlijn dwars

bouwbreed Premium

Amsterdam probeert de konijnen te redden die hun onderkomen kwijtraken door de aanleg van de Noord-Zuidlijn. In afwachting van een succesvolle evacuatie zijn de werkzaamheden aan het meest noordelijke bovengrondse deel van de nieuwe metrolijn stilgelegd.

Amsterdam probeert de konijnen te redden die hun onderkomen kwijtraken door de aanleg van de Noord-Zuidlijn. In afwachting van een succesvolle evacuatie zijn de werkzaamheden aan het meest noordelijke bovengrondse deel van de nieuwe metrolijn stilgelegd.
De reddingsoperatie gebeurt op verzoek van stadsdeel Noord. Stadsdeelwethouder Harm-Jan van Schaik vindt dat de komst van de metro niet ten koste mag gaan van de vele in het wild levende konijnen. De deelraad sprak daarom afgelopen zomer al uit dat de beestjes naar een andere plek moesten worden gelokt. De wethouder merkte echter afgelopen week dat een begin was gemaakt met verstoring van hun leefgebieden, zonder bekommernis om de konijnen. Hij vroeg daarop om stillegging van de kapwerkzaamheden.
Volgens het Projectbureau Noord-Zuidlijn komt de stadsecoloog binnen een paar weken met een plan van aanpak. Tot die tijd wordt er niet gewerkt in vier leefgebieden bij de Nieuwe Purmerweg en de IJdoornlaan. De aanleg van de metrolijn loopt er geen vertraging door op.

Reageer op dit artikel