nieuws

Kanaaltunnel blijkt ongezonde werkplek

bouwbreed

Werken in de Kanaaltunnel is zwaar en ongezond. De werkers zijn blootgesteld aan stof, geluid en rook en dampen, wat op langere termijn tot een slechtere gezondheid kan leiden. Dat stelt de Channel Tunnel Safety Authority, (CTSA) de instantie die toezicht houdt op veiligheid en arbeidsomstandigheden in en rond de tunnel.

Werken in de Kanaaltunnel is zwaar en ongezond. De werkers zijn blootgesteld aan stof, geluid en rook en dampen, wat op langere termijn tot een slechtere gezondheid kan leiden. Dat stelt de Channel Tunnel Safety Authority, (CTSA) de instantie die toezicht houdt op veiligheid en arbeidsomstandigheden in en rond de tunnel.
De CTSA heeft het werk vorig jaar gecontroleerd. De organisatie, waarin zowel Fransen als Engelsen zitting hebben, maakt zich vooral zorgen over het leggen van nieuw spoor. Dat is onder de gegeven omstandigheden erg zwaar werk “dat zijn specifieke problemen op het gebied van veiligheid en gezondheid meebrengt”.
Ook is er zorg over de plannen van Eurotunnel om, vanwege de grote schuldenlast, nog meer mensen af te stoten. Volgens de organisatie stappen juist ervaren krachten op en worden de risico’s voor de achterblijvers groter.

Reageer op dit artikel